Tänään olikin vähän erilaiset agitreenit, eli pelkkää tekniikkaharjoitusta. Ekalla kierroksella Tomeralle puomia, jossa se sai paniikin kun sitä vietiin väkisin tai nostettiin sinne, ja sitten päälle huomattavasti kivempi irtoamisharjoitus. Ensin yhden aidan yli, sitten kahden, kolmen, ja lopuksi niin että ohjasin Tompan putkeen ja jäin ekan aidan taakse lähettämään Tomppaa kaikista kolmesta yli. Tämä meni helposti kun Marjo oli karvareuhkan kanssa palkkaamassa vikan esteen takana. Vauhtiakin oli niin että en ekalla yrittämällä ehtinyt ennen Tomeraa putken toiselle puolelle. Kiva ettei puomin kauhistukset jääneet päälle, vaan Tompalla oli lystiä.

Huima teki ekalla kierroksella saman harjoituksen namipalkalla. Se hyppäsi jotenkin tosi raskaan näköisesti, en tiedä hyppääkö se aina noin kun en normaalisti seiso katselemassa..? Ihan hyvin se kuitenkin namille irtosi, ei ongelmia kolmellakaan hypyllä.

Toisella kierroksella Huima sai näyttää puomin kontaktit, eikä niistä kovin moitetta tullut. Semmoinen huomio vaan, että pitää opetella nyt ohjaamaan myös sivusuunnassa kauempana puomista. Tätä tehtiin niin, että marjo palkkasi ensin odota-käskystä Huiman kontaktilla, ja itse kaarsin sivulta ensin ohi, ja sitten vielä palkkaamaan toiseen kertaan ennen kuin Huima ehti loikata sivuun.

Sitten Huimalle keppejä jälleen kerran uudella metodilla.   Huima-parka oli vähintään yhtä kummissaan kuin Tomppa edelliskerralla – ensin se meni ekan keppivälin viereen makuulle haukkumaan kun ei tiennyt että mitä sen oikein pitäisi tehdä. Ei ne herneet loppujen lopuksikaan oikein kohdanneet, mutta saatiin kuitenkin jokusen kerran Huima palkattua suht sinnepäin meneestä suorituksesta. Tämäkin harjoitus tehtiin niin, että Marjo palkkasi Huiman karvareuhkalla ihan lattian tasalta heti kulloisenkin vikan kepin jälkeen (Huima leikki Marjon kanssa eri hyvin!). Näin Huiman pää pysyy alhaalla ja pujottelusta pitäisi tulla sujuvampaa kun se ei katso ohjaavaa kättä/silmiin.

Tomera sai treenien päätteeksi jälki-istuntoa puomin parissa. Puomin viistot osuudet laskettiin lattialle, ja Tomppa sai pyyhältää yli turvallisen matalalta. Parilla ekalla kerralla se oli vähän epävarma, mutta meni kumminkin namikäden perässä. Sitten palkka laitettiin puomin päähän ja Marjo vahti ettei Tomsku ohita puomia ja varasta nameja. Aika monta hienoa ja ihan nopeaa toistoa saatiin, mutta paljon taitaa olla töitä edessä ennenkuin kaikki kontaktit ovat hanskassa...

Olipas hyvät treenit tänään, ja Huimallekin vaihtelua niihin tavallisiin rataharjoituksiin. Pään käyttäminenkään ei tee hassumpaa, jos vaikka ne hitaat aivosolut  vähän aktivoituisivat. Tavoitteena on nyt saada kumpikin tokokoira enemmän irti namikädestä, eli pitää miettiä entistä tarkemmin palkkaamista. Apuohjaajaa pitää käyttää aina kun mahdollista, ja muulloin kokeilla vaikka namipurkin tai lelun jättämistä radan päähän odottamaan. Ja pitää ne kädet pois taskusta!