Perjantain ageissa oli tekniikka-ilta, ja treenin alla sylikäännös, sylivekki, etenevä kolmen askelen valssi ja takaaleikkaus. Kotiläksyksi saatiin opeteltavaksi poispäinkäännös.

Huima sai treenata kolmen koiran ryhmässä Suskin opissa ulalla olevan ohjaajansa kanssa. Valssiharjoitus meni putkeen, ja lisättiin siihen vielä loppuun hieno takaaleikkauskin, mutta varsinainen takaaleikkausharjoitus menikin sitten ihan pipariksi, ja kädet heiluivat taas ihan miten sattuu ja milloin sattuu. Kun vihdoin sain kädet kuriin ja vaihdoin eteen-käskyn hyppy-käskyyn, homma alkoi sujua. Ei Huiman kanssa ole kyllä tehtykään ikinä takaaleikkauksia eteen-käskyllä, muistaisikohan tämänkin jatkossa..?

Odotusajalla tehtiin eteenmenoharjoitusta erikseen, eli namipurkki aita-aita-putki -ryppään taakse odottamaan. Pari kertaa tehtiin, ja tokihan Huima ampaisi kuin raketti palkkapurkilleen.

Lopuksi tehtiin sylivekkiharjoitus niin, että aidan taakse laitettiin A-este houkutukseksi, ja koirat piti kääntää aita-aita-putki -pätkältä poispäin aasta tokan hypyn jälkeen. Tämä on ollut aina kauhean vaikea asia, eikä se mennyt kyllä yhtään paremmin tälläkään kertaa. Huima tosin kääntyi ihan hienosti putkelle, vaikka ohjaajan kääntyily taisi olla taas aika omintakeista.

Illan tärkein palaute tuli omasta hipsuttelusta – turha jäädä kipittelemään paikoilleen, kun Huiman kanssa  voi ihan hyvin edetä reilusti eikä sitä tarvitse jäädä odottelemaan. Ja jos ne kädet saisi vielä joskus kuriin...

******
Tänään meni ensi vuoden lisenssi maksuun, ja nyt sitten uuden kerhon nimissä.   Kauhean haikea olo, kun Huiman kanssa tuli treenattua melkein kahdeksan vuotta Jankissa. Kun laskin, että keväälle tulisi yli 2000 kilometriä ajelua pelkästään Janakkalan treeneihin, niin pakko oli uskoa että hommassa ei ole enää mitään järkeä.   Kevät treenataan sitten Heiluissa Huimaa ja Tomppaa vuorotellen, kun ryhmäpaikka on vain yhdelle. Onneksi Keravan treenit ovat olleet kivoja ja ihan hyviäkin, eli sen puoleen kerhon vaihto ei harmita. Kaiken lisäksi Heilut sponssaavat kisaajia vitosella per kisa.

******
Tänään Tompan juoksussa tuli se vaihe eteen, että herkkupylly sai jäädä päiväksi sisään Huiman kanssa. Eilen se alkoi tarjoamaan itseään Huimalle – voin vaan kuvitella mikä meno niillä kahdella on työpäivän aikana.

Tomppa on ollut muutenkin taas varsinainen lady Domina, Huima ei saa kovin pahaa virheliikettä tehdä ilman että Tomera räjähtää. Tosin Huimakin on ottanut selvästi kovemman linjan, ja jopa murisee Tompalle jos sen selässä liiaksi keikutaan.

Huima yllätti myös eilen kun oltiin lenkillä Rudyn kanssa, ja ensimmäistä kertaa antoi aika kovasanaista palautetta Rudylle selkään kiipeämisestä. Alkaakohan siitäkin tulla vanha ja kärttyisä.