Perjantaina Tomera kävi osteopaatin käsittelyssä. Aluksi Tomppaa jännitti ja varmaan sattuikin, ja raukka näytti siinä täristessään ihan kauhean surkealle. Kymmenen minuutin käsittelyn jälkeen sen ilme rentoutui ja se alkoi jo tarjota selkäänsä hoidettavaksi. Diagnoosi kuului, että niskanikamat 1-3 sekä lanneranka olivat jumissa. Lisäksi aika paljon aikaa käytettiin toiseen etutassuun, jota Tomppa usein kirputtaa, mutta ei oikein selvinnyt että löytyikö siitä jotain vikaa vai ei.

Tomera oli hoidon jälkeen oikein hyväntuulinen ja minusta se on sen jälkeen liikkunut paljon paremmin. Vetoleikkiessä se on ollut myös paljon tarmokkaampi, luultavasti ne leikkiongelmat johtuivat siis niskasta. Aioin eilen laittaa sille iltalenkille kuonopannan, mutta en uskaltanutkaan – jospa ne niskaongelmat johtuivatkin siitä? Nyt meillä siis kävellään nätisti valjaissa, vetoon on  nollatoleranssi!

*****

Tokoilua yritettiin torstaina ja perjantaina Jokelassa ja sunnuntaina kotipihalla. Mutta kun ei huvita, niin ei huvita. Tomeraa siis. No torstaina sähläilin kyllä ihan itse, ja kun ärsyynnyin itseeni,  niin loputkin taisi mennä sen takia pieleen. Toivottavasti tuo tokoiluhaluttomuus johtuu vain valeraskaudesta! Intoa odotellessa keskitytään vain leikkimään Tompan kanssa, siitä se kyllä tykkää edelleen.

Lauantaina viestijuoksutukset samassa paikassa, mutta vähän pidemmällä matkalla kuin viimeksi. Peen suuntaan Tomppa juoksi mainioisti, mutta kaksi lähetystä takaisinpäin tökki kun olisi ollut muut intressit. Oli tullut onneksi kutsulla takaisin, ja vislaus-avulla juoksi sitten myös lähtöpisteeseen.

****

Huiman perjantai-agit eivät sujuneet yhtään sen paremmin. Ehkä se oli vähän väsynytkin kun vapaapäivän kunniaksi tehtiin aamupäivällä pitkä lenkki takametsässä. Lisäksi se tuntui katselevan jonkun verran hallin kattoon, ja jos se kuuli sieltä jotain rutinoita, niin se kyllä selittää haluttomuuden. Eikä Huima nyt varsinaisesti huono ollut, lähinnä ekalla kierroksella vaan tosi hidas. Onneksi harjoitukset olivat tällä kertaa helppoja.

****

Takametsälenkkeilyä ollaan harjoiteltu oikein urakalla. Tavoitteena on nyt saada Tomerasta niin yhteiskuntakelpoinen, että sitä pystyisi pitämään metsässä irti kesälläkin. Alku ei ollut ihan lupaava, kun Tomppa lähti taas pihasta omin luvin sorakuopalle, mutta varsinaiset lenkit sentään sujuivat ihan hyvin. Tekemistä siinä riittää, mutta kummasti tuli taas motivaatiota Tomeran  kurissapitoon kun kuuli uutisen Jalon huonosti päättyneestä karkuretkestä.