Aamupäivällä lähdettiin reippaasti tokoilemaan, vaikka koko porukkaa taisi vielä painaa launtain rasitukset. Huima aloitti makaamalla avon paikallamakuun ja tekemällä päälle seuraamista. Siitä "loppupalkka".
 
Tomera vuorollaan teki ohjatusti luoksetulon ilman loppua (oikein hyvä), jäävät (ei niin hyvät = seisomisessa ei tahdo kestää paikallaan ja maahan on hankala mennä), ja hypyn. Hypyssä vähän sama ettei malttaisi seistä, muuten ok. 
 
Odotellessa tehtiin vähän kaukoja ja paljon seuraamista, sekä pieni paikallamakuu. Tomppa makasi ihan hyvin vaikka nenän edessä tehtiin luoksetuloa.  Päivä oli edelleen myrskyisä ja kentällä lenteli vaahteranlehtiä, mutta Tomppa keskittyi kohtalaisen hyvin. 
 
Kun muut alkoivat tehdä noutoja, oli pakko vielä vaihtaa koiraa ja ottaa Huima metallinoutoon: 2 x nouto ohjattuna, joista ekalla ennakoi sivulletuloa. Toisella liikkenohjaaja käskytteli omiaan, Huima pysyi edessä.
 
Loppuun vielä seuraamista, parempaa kuin alussa. 
 
Kohtalaiset tokoilut kummaltakin tänään, ihmettelen vaan miten ikinä saan Huiman kulkemaan vapaana kehään ja paikallamakuupaikalle? Oiskohan tätäkin ehkä pitänyt vuosien saatossa harjoitella..?
 
*****
 
Tokosta lähdettiin suoraan Ridasjärvelle lenkille, ja varsinkin metsässä oli ilo katsoa Tomeran liikkumista. Ilmavia loikkia, ja ketterää menoa. Toivottavasti perjantaina kaikki olisi sillä ok. Lenkin jälkeen Tomppa oli kyllä niin väsynyt, että pihahommia tehdessä se seisoi keskellä pihaa jalat harallaan, häntä koipien välissä ja korvat lurpsottaen. Toivottavasti oli vaan väsyksissä eikä kipeä...
 
Voihan se olla että nälkäkurki-Tompalla ei vaan energia riitä kovin pitkään kun on niin laiha. Punnitsin kummankin tänään, Tompalle on tullut ihan vähän lisää painoa, mutta lihonut se ei kyllä ole, hiukan tullut vaan lihasta lisää. Huimalta taas on tainnut lihakset tippua kun se painoi vain 16,3 kiloa, ja minusta siinä on vähän ylimääräistäkin. Tompan paino 15.7, ja pari kiloa saisi tulla vielä lisää. Canis-lehdessä oli aika mainio artikkeli, jossa perusteltiin sitä että vähemmillä ruokintakerroilla mutta samoilla ruokamäärillä koira lihoo. Kun vatsa täyttyy kerralla ihan täyteen, koira hyödyntää evään paremmin. Nyt kun tarhailijoiden pakkaspäivät ovat ohi, täytyy ainakin siirtyä taas yhteen ruokintakertaan per päivä, ja ehkä sitten vähitellen vieläkin harvempaan tahtiin. Koiraparat.