Treenit tehtiin tällä kertaa kolmessa eri pisteessä. Välillä kaikki kuusi koiraa taisivat olla samaan aikaan kentällä, ja luulen että se vähän ahdistaa Tomppaa, tai ainakaan se ei ehkä osaa niin keskittyä tekemisiinsä kun pitää tarkkailla muita. Toisaalta on tietty tosi hyvä että Tomppa oppii alusta pitäen häriöön ja muihin koiriin - eikä se lähdekään minnekään huitelemaan ellei sitä ahdista. Puomilta se nimittäin kyllä lähti kerran häiriköimään Minkaa kun se ei halunnut että nostelen sitä syliin.   Voi kun saataisiin tuo puomi pian pois päiväjärjestyksestä!
 
Tomera meni ensin harjoittelemaan Suskin valvomaa pätkää, jossa piti koittaa ohjata ilman käsiä. Rata olisi ollut aika vaikea käsienkin kanssa, saati sitten ilman... Kohtalaisesti siitä kuitenkin selviittiin, ja Tomppa oli ihan reipas.
 
Sitten Päivin vetämään  jumppasarjaan: viisi aitaa 180 sentin välein, rimat matalalla ja targetti vikana. Aika monta toistoa tehtiin, ja vaikka Tomera jo heti ekalla kerralla meni yli yhdellä ponnituksella/este, niin vauhti lisääntyi pikku hiljaa. Ei se kovin kovaa niitä mennyt, mutta luulen että se aika nopeasti oppisi sijoittamaan askelluksen niin että vauhtiakin tulisi.
 
Lopuksi vika harjoitus niin, että lopun kepit ja rengas erikseen. Hiukan taas jo hyydytti tässä vaiheessa, mutta ihan ok-fiiliksillä Tomppa teki. Ja sitten tapahtui sellainenkin ihme, että kun ensin mentiin kokonainen vinokeppisarja hihnassa, niin sen jälkeen Tomppa pujotteli koko sarjan ihan itse! Pakko oli kokeilla vielä toisenkin kerran - ja meni se! Hauskasti huomasi miten se seitsemännen kepin jälkeen piti puolen sekunnin tuumaustauon, kun kotona ollaan tehty vain seitsemällä. Ihan itsekseen se siitä kuitenkin jatkoi loppuun saakka.   Samoin rengas meni ekan vetämisen jälkeen pari kertaa ihan tuosta vaan!
 
Tämä olikin vika hallitreeni, kun perjantain treeni jää osteopaatin takia väliin. Ihana päästä väljemmille vesille ulkokentälle, ja pienempään ryhmään koiraurhikselle! Luulen että tekee hyvää Tomskun vauhdille.