Päästiin Huiman kanssa peruutuspaikalle tokokokeeseen Poriin, ja vaikka viimeiseen saakka koitin löytää jonkun kelvollisen syyn perua osallistuminen, niin ei semmoista vaan löytynyt. Etukäteen pelotti eniten se miten jäärä-Huiman saa neljään kertaan kehään tai sieltä pois ilman hihnaa. Tällä kertaa ajatus paikallaolosta ei hirvittänyt oikein ollenkaan, vaikka se oli kaikissa AVO-kokeissa ihan kauhistus. Onnistunutta paikkamakuuta ja kolmostulosta lähdettiin tavoittelemaan, mutta yllättäen saatiinkin sitten kakkostulos (ja kymppi paikkamakuusta), sekä kolmas sija.  Ihan hyvä suoritus kolmen vuoden koetauon jälkeen ja uudessa luokassa. 
 
Kenttä oli kiva, ilma mitä loistavin, tuomari leppoisa ja nopea, liikkeenohjaajat tehokkaat ja hyvät. Ainoa häiriö oli jossain kauempana töräyttelevät fasaanit, joita Huima kyllä kuunteli, mutta eivät ne onneksi koesuoritusta häirinneet. Itseä jännitti taas niin kovasti, että minuutti ennen paikallamakuuta alkoi tulla verta nenästä. Sitä sitten ryystin sisäänpäin ja piilossa siivoilin loppuja... Onneksi ei sentään katkennut päästä mikään tärkeämpi suoni. 
 
Eka siirtyminen kentän laidalta paikallamakuuseen oli kamala, kun Huima laahusti kehään muutamaa metriä jäljessä sen näköisenä että ei voisi vähempää kiinnostaa. Kerran se meni rivistössä maahan jo odotellessa, ja sitten kun piti mennä, se vähän empi. Kauheasti sain tehdä töitä sen kanssa että pysyi istumassa ja  rauhallisena. Kymppi tuli kumminkin, eli ilmeisesti oli makoillut sitten ihan säällisesti. Lonkka-asennossa se oli kehään palatessa, eli ilmeisen rennosti se oli auringossa paistatellut.  Aika piilossa meni nopeasti kun löytyi onneksi toinenkin ohjaaja joka suostui höpöttämään koko ajan – aika tuntuu paljon pidemmälle jos pitää odotella hiljaa.
 
Meidän vuoro oli yksilösuorituksissa viimeisinä, eli ehdittiin vähän huilata autossa, katsella muiden suorituksia, ja vähän viritelläkin. Näytin Huimalle ennen kehäänmenoa sen loppupalkkaa, hiukan tehtiin paniikki-kaukoja, askelsiirtyimiä ja pari eteen tuloa. 
 
Vuoron tultua kehään meno sujui ihan hyvin, ja onneksi seuraaminen alkoi aika läheltä kehän reunaa. Seuraamisen alku oli aika tahmaista, mutta Huima paransi kuin sika juoksuaan loppua kohden. Itsekin selviydyin aika hyvin, ainoastaan "kaksi askelta oikealle" aiheutti vähän ihmetystä, että mikä oikea ja mikä kaksi askelta...
 
Pari kertaa kokeen kuluessa kysyin Huimalta että mahtaako sillä olla nälkä, ja ilmeisesti sillä oli kun sen vire oli liikkeestä istumista lukuunottamatta erinomainen. Pari kertaa se haukahti liikkeiden aikana, mutta se nyt sitten vaan on se hyvän vireen kääntöpuoli. Parempi pari haukkua kuin koomaileva koira.
 
Tunnari meni pieleen ja Huima huomasi sen itsekin, mutta siitäkin päästiin yli vallan mainiosti. Kehuin Huiman ja kerroin sille että eipä haittaa, ja niin se vaan kasasi itsensä vielä kaukoihin. Jo on aikoihin eletty!
 
Tässä pisterivistö:
  • Paikallamakuu 10
  • Seuraaminen 9 (alussa jätätti)
  • Liikkeestä istuminen 8 (seuraamine surkeaa)
  • Luoksetulo 6 1/2 (kumpikin stoppi hidas)
  • Ruutu 8 (muuten loistava, mutta liikkui vielä seis-komennon jälkeen)
  • Hyppynouto 10 (no oli se luovutus vähän väljä...)
  • Metallinouto 9 (oiskohan se luovutus ollut tässäkin?)
  • Tunnari 0 (poimi väärän ja lähti tuomaan, huomasi itsekin että pieleen meni ja jäi seisomaan kapulan kanssa)
  • Kaukot 8 (tuplakäskyt ekassa istumisessa, vähän liikkui eteenpäin myös.)
  • Kokonaisvaikutus 9 (tästä ei ollakaan saatu ekan kokeen jälkeen muistaakseni näin hyvää )
 
Yht. 237 pistettä, kakkostulos ja kolmas sija.
 
Koe taisi olla Huiman kaikkien aikojen paras koe, ja luultavasti itselleni helpoin myös. Eka kerta kun pystyin yhtään rentoutumaan kehässä, ja vähän jopa nauttimaan siellä olosta. Virittelytkin muistin tehdä, paitsi tunnariin.  
 
Tunnaria ja liikkeestä istumista lukuunottamatta Huima teki kaiken niin hyvin kuin vaan osasi.
Voisi varmaan jossitella että jos tunnari olisi onnistunut, niin oltaisiin saatu ykköstulos, mutta nyt en kyllä jossittele yhtään. 
 
Kuinkahan moni harrastuskoira on parhaimmillaan yhdeksänvuotiaana..?