Tomeralle 300 metrin jälki joka vanheni puolisen tuntia. Esineinä kolme keppiä, kaksi esinettä, välipalkkapurkki ja loppupalkkapurkki. Kulmat 2xO, loiva kaarre ja polun ylitys. Lämmintä n. 13°, tyyntä ja kosteaa.
 
 
Jäljelle matkaa n. 10 metriä, hiukan vinoon meni mutta nosti jäljen hienosti. Jäljelle jäi toinen esine ja yksi kepeistä, ja loppupalkan yli oltaisiin sujahdettu ihan sujuvasti. Positiivista kumminkin että kepit nousevat ja tulevat käteen saakka!
 
Jäljen ajo oli Tomeramaisen epävarmaa, liina ei vaan kiristy kuin hetkittäin vähän. Tällä kertaa roikuin aika lailla vaijerin loppupäässä, pitänee testata miten vaikuttaa jos seuraavalla kerralla höngin ihan niskaan. Kulmat menivät loistavasti, ekalla meinasi oikaista mutta korjasi, ja toinen meni hyvin vaikka oli juuri sekoillut polun ylityksessä. En tiedä oliko polkua pitkin ihan juuri kävellyt joku kun se oli niin vaikea, niissä ei ole tähän saakka ollut ongelmia.
 
Ihan hyvä harjoitus, ensi kerralla jätään esine-esineet pois ja laitetaan vain keppejä. Ja ehkä jätetään frolicitkin pois, ei niitä nytkään paljoa ollut. Niiden syöminenkin kestää niin kovin kauan, ja Tomppa tahtoo lähteä matkaan namia jauhaen, jolloin jäljestäminen ei ihan luonnistu.
 
***
Hille kävi taas työmatka-yökyläilemässä ja järkyttämässä Tomeraa. Kumpikin koira sekosi onnesta kun vieras saapui, mutta heti kun Hille istahti sille samalle sohvalle jossa istui viimeksi kun Tomera sai sätkyn, Tomera meni taas ihan reppanaksi: kiipeili syliin, kierteli nurkkia pitkin ja luimuili talon toisessa päässä. Kaappasin sen syliin ja menin Hillen viereen sohvalle, ja siinä antoi kyllä rapsutella mutta mieluummin lähti pois. Heti kun Hille lähti sohvalta, kaikki oli taas hyvin. Tällä kertaa ei sentään tullut mitään tärinäpaniikkeja, niin kuin viimeksi.
 
Noissa Tomeran sekoiluissa on se hyvä puoli, että ne eivät jää yhtään päälle. Heti kun tilanne on ohi, häntä nousee pystyyn ja se on oma iloinen itsensä. Mutta olisi kyllä kiva tietää mitä Tomeran mielestä niin kamalan kauheaa tuolloin ekalla kerralla tapahtui – vatsanväänteitä tai joku muu kipuilu ehkä?