Viikonloppuna käytiin kumpanakin päivänä Kallialan agilitykaukalossa. Joku oli sekoittanut radan/numerolaput, joten huiskittiin sitten vaan sinne tänne ilman sen kummempaa järkeä. Huimalle vähän takaaleikkauksia, välistävetoja ja takaakiertoja, ja Tomeran oli määrä päästä muutamasta esteestä yli...

Tomppaa ei lauantaina huvittanut taas yhtään. Kaiken kukkuraksi sain päähäni kokeilla sen kanssa pitkästä aikaa puomia; ensin namittamalla koko puomi (poimi ne mihin ylettyi) ja sitten nostamalla Tomppa ylös (karkasi paniikissa kaukalon ovelle). Hurraa!!  Sitten tehtiin niin että hain Huimankin kaukaloon ja jätin Tompan irralleen, ja siinä sivusilmällä katselin kun Huima teki rataa että Tomppakin pikkuhiljaa viiletti perässä. Sitten se olikin pakko laittaa kiinni kun pihisti kaikki Huiman palkat. 

Sunnuntaina mentiin kaukaloon heti aamusta, ja Tomppakin oli vähän pirteämpi. Tarkoitus oli nostaa se kamala puomi maahan, mutta kun se ei irronutkaan niin tehtiin sitten Tompan kanssa vaan vähän helppoja juttuja pallopalkalla ja kahteen osaan jaetun aamuruoan avulla. Nyt se oli reippaampi kuin lauantaina, jopa jo vähän vauhtiakin saatiin. Rengasta tehtiin erikseen, ja se on sitten vaikea juttu lukuisien muiden vaikeiden juttujen lisäksi. Tomppa on kyllä varsinainen agilitytykki. 

Huima oli vauhdikkaalla tuulella ja sen kanssa kävi taas samoin kuin viime kesänä, eli se paukkasi kaukalon laidan yli kun olisi pitänyt mennä putkeen. Ihan käsittämätön juttu, ja nyt oli vielä lisäksi sen verran vähän vauhtia että se kolautti itseään laitaan. Kun jäin pää pyörien ihmettelemään että mistä suunnasta hakisin sen takaisin sisään, niin se olikin jo odottelemassa vastakkaisella puolella oviaukolla häntä heiluen. Sen mielestä suoritus oli varmaan oikeinkin onnistunut. Onneksi kaukalon takana Huiman laskeutumispaikassa ei ollut mitään rojua tai mitään muuta mihin loukata! 

Plus-miinus-nolla -treenit Tomeralle siis, onneksi Huima sentään sai vähän pitää kivaa. Voi olla että tuo Kallialan kaukalo on Tomerasta jotenkin epämiellyttävä, kun muistan että siellä sujui viime kesänäkin vielä paljon huonommin kuin muualla. No, siihen on nyt vaan totuteltava, toivottavasti ehditään käymään siellä kesällä vielä monta kertaa.