Tiistaina Tomppa pääsi ekaa kertaa näkemään lampaita muualta kuin auton ikkunasta. Ensi kohtaaminen oli ihan hedelmällinen, ja hommaa varmaan auttoi se kun Tomppa huomasi Huiman olevan karvapalloista aivan innoissaan.

Häntä pystyssä Tomppa painoi aitaan, eikä välittänyt edes talon uroskoirista. Hetki meni ennen kuin se alkoi haukkua, ja sen verran taisi olla hämillään kuitenkin että välillä piti haistella vähän maatakin. Tai sitten ne kakat vaan olivat herkullisen tuoksuisia. 

Ekalla kierroksella Tomera oli hihnassa, ja päästin se aika lähellekin paimennettavia kun se ei näyttänyt olevan niille aggressiivinen. Välillä se kuopi maata kuin hirmustunut sonni, ja teki pieniä hypähdyksiä. Kuulolla se oli koko ajan hyvin.

Toisella kierroksella Tomppa sitten kaikeksi yllätykseksi laskettiin irti. Ensin hihna maassa raahaten ja niin että kummallakin puolella oli sauvalla varustautunut paimentyttö, mutta kun edelleenkään Tomppa ei käynyt liian kuumana sen sai laskea menemään ilman hihnaa ja apukepin käyttäjä siirtyi takavasemmalle.

Hienosti Tomera kulki lampaiden takana ja kiersi vuorotellen niiden kummallekin puolelle, eikä paineistunut kepistäkään yhtään. Pari kertaa koitin tyrkätä sitä hiukan kauemmas, mutta kepinkäyttökin on näemmä tekniikkalaji...  Harmillisesti kameramies oli juuri viemässä omaa koiraansa tarpeilleen kun Tomppa oli valloillaan, mutta ekalta kierrokselta ja toisen ihan lopusta on vähän materiaalia. 

Rankkaa hommaa tuo tuntui olevan pienelle päänupille, tuossa videon ihan viimeisessä irrallaan paimennuskohdassa Tomera alkaa olla jo aika puhki. Kun illalla vielä käytiin nahkojen kanssa lenkillä, Tomppa oli lopun iltaa ihan tajuton.

****

Maanantaina käytiin illasta Sveitsinportaalin parkkiksella tokoilemassa. Tompalle häiriöharjoitusta sen verran että sai ensin liiat höyryt päästeltyään maata viitisen minuuttia Taikan tehdessä (leikkimistä, murinaa, noutoa...) ja samoin pieni seuraaminen loppupalkalle Taika-häiriöllä. Yllättäen Tomppa otti aika tavalla häiriötä myös moottoritiestä, mutta ihan hyvin saatiin kuitenkin tehdyksikin.

Huimalle pikkuväen poistuttua paikallmakuu, luoksetuloa, liikkeestä istuminen ja kaukot takapalkalla. Pitkään aikaan ei ollakaan tehty kaukoja niin että herkut odottavat takana, ja sehän sujuikin tosi hyvin. Muuten Huima oli taas tosi virrakkaalla tuulella, mutta keskittyi sentään ihan kohtuullisesti.