Torstaina käytiin tokoilemassa itseksemme Vammalassa Kaalisaaren kentällä. Nurmikentän puolella oli aikuisia jalkapalloilijoita, ja jäätiin maalin taakse niin että saatiin vähän häiriötäkin. Huiman kanssa kaikki muu suht ok, paikallamakuussa haisteli ilmaa kyllä ihan liikaa. Sama juttu Tompan kanssa, kaikki muu ihan kelvollista, mutta paikallamakuussa pää kääntyili vaikka asettelin sen palloilijoita kohden.

Lauantaina tultiin mökiltä hyvissä ajoin että ehdittiin tokovuorolle. Treenaajia oli vain neljä + lapsihäiriö, eli Tomeralle täydelliset treeniolosuhteet. 

Halliin tullessa Tomsku sanoi lapsihäiriölle kerran "ou", mutta loppuajan oli ihan hipihiljaa. Välillä  se kyllä mulkoili poikaa, mutta lähellä tehdyt kontaktiharjoituksetkin sujuivat aika hyvin. Luoksetulo oli taas hiukan hidas = paineistunut häiriöistä.

Tompan kanssa tehtiin myös kontaktiharjoitusta puomilla: ensin lätkä nurmelle puomiin kiinni ja kosketusta eri suunnista, ja sitten muutaman kerran puomilta lätkän kautta alas. Eka kerta puomilta tullessa hyppäsi yli ja käskin uudelleen sen koskemaan, seuraavilla kerroilla tuli komeasti niin kuin pitikin. Taisi olla vaikeaa yhdistää näitä kahta juttua, kun näytti ihan sille että lamppu syttyi päässä.  Ja selvästi tuo hiirimatto on mukavampi tassulla läpättäväksi kuin kova ja liukas purkinkansi.

Huimalle normisetti – Huima oli oma vauhdikas itsensä, tosin piti kuonon aika hyvin ummessa. Hyvä reissu siis kummankin osalta.

Sunnuntaina Heilujen treeneissä. Tällä kertaa treenaajia oli aika vähän, meidän voi-ryhmässä neljä  alempien ryhmässä viisi. Tomppa aloitti, se sai tehdä luoksepäästävyyden ja paikallamakuun jossa oli mukana kaikki koirat. Tomppa makasi taas reunassa, tällä kertaa otin siltä remmin irti ja menin alo-etäisyydelle. Loppupuolella vieressä ollut flatti alkoi piipata ja vähän flirttailla Tompalle, jolloin menin lähelle loppuajaksi varmuuden vuoksi. Hyvä paikallamakuu, ei mitään ahdistuksia vieruskaverista.

Sitten Tomppa jatkoi seuraamisela, jota riittikin sitten taas reilusti. Kaaviossa oli käännöksiä hitaassa käynnissä ja juoksussa sekä askelsiirtymiä, joten palkkasin paljon ja pidin namin kädessä. Välillä piti Tomera herätellä, mutta oli kyllä aika vaikea ja pitkä liike sille.

Lopuksi kaukoja rivissä. Toisella puolella teki bortsu joka ei häirinnyt Tomeraa, mutta toisen puolen issikka oli sen mielestä aika pelottava eikä Tomppa olisi millään halunnut olla yksin rivissä kun itse siirryin kauemmas.  Tehtiin sitten ihan läheltä avot, ja sitten lopuksi leikittiin siinä samassa paikassa rivistössä. Hyvä juttu kun uskalsi kuitenkin leikkiä vaikka issikka olikin sen mielestä arveluttava. Toivottavasti saadaan tuota ujoutta pikkuhiljaa pois ryhmätreenien myötä, en muista että olisi ollut vielä keväällä noin vaikeaa.

Huima teki lopputreenin, eipä mitään moitittavaa siinä.

Tiistaina puurrettiin yksinäiset treenit Ridasjärvellä. Ensin Tomeralle pitkä paikallamakuu, 4 1/2 minuuttia selin seisten. Seurasin Tomeran puuhia peilin kautta, ja kehuin kun katsoi kohti. Eipä tarvinnut paljon kehuskella, pää pyöri taas kuin väkkärä. Tehtiin vielä perään toinen lyhyempi niin että parin metrin päässä oli namipurkki, ja se toimikin aika hyvin. Ehkä pitää nyt vähän aikaa testailla sen kanssa sitten, kunhan ei ala liiaksi kuumeta purkille.

Sitten vuoroon Huima, jonka kanssa aloitettiin kolmen kapulan tunnarilla. Tökki vääriä mutta ei siirtänyt tällä kertaa. Sitten kunnon leikin jälkeen ohjattua noutoa yhdellä kapulalla, ruutua sekä luoksetuloa. Kaikki ok. Loppuun kaukot takapalkalla, siinä kohtaa alkoi haukkua kun ei kyennyt odottamaan että saa herkut. Lopuksi Huima sai kaahata vielä pallon perässä.

Tomppa juoksi tokalla vuorollaan autosta suoraan ruutuun.   On näemmä ihan mieleinen juttu. Toinen kerta vielä lähetettynä ja pysäyttäen, hurjan hyvä sekin. Ohjattua noutoa samoin kuin Huimalle, paitsi että Tomppa istui merkillä katsomassa kun vein kapulan ja muka keskimmäisen ja toisen laidan. Tehtiin kumpaankin suuntaan merkiltä seisomisesta, tosi hyvät. Ei tietenkään luovutusta, mutta toi reippaasti vaikka tehtiin keskikokoisella noutokapulalla.

Sitten leikittiin ja tehtiin vähän seuraamista imuttamalla, ja tauolle.

Tauon jälkeen Tomeralle pitkästä aikaa liikkeitä putkeen palkatta. Seuraaminen, liikkeestä seisominen ilman perusasentoa, luoksetulo ilman perusasentoa, ja liikkeestä maahanmeno ilman perusasentoa, ja siitä loppupalkka. Taas tekeminen oli vähän huolimatonta kun palkkaa ei tullut ja Tomera osasi odottaa isoa palkkaa. Kaiken se teki kuitenkin ihan kivasti, eikä alkanut ääntää vaikka se on nyt innokkaimmillaan ottanut tavaksi sanoa ennen liikettä uh-uh. 

Loppupalkan jälkeen vielä pieniä seuraamispätkiä pallollla, mutta paras terä oli jo poissa.

Nyt huomaa selvästi valeraskauden loppumisen, alkaa olla aika lennokasta Tompan meno. Tosin se näkyy sitten keskittymisessäkin, kun on hauskaa ja kaikki kiinnostaa, niin saattaa välillä unohtua mitä on tekemässä.