Sekä lauantana että sunnuntaina jäljestettiin pienesti. Lauantaina jälki kulki omalta metsäpolulta autiotalolle, ja siitä kulma oikealle. Pituutta kumpanakin päivänä n. 200 metriä, molempina kostea ja tyyni sää.


Lauantain jana meni ensin pitkäksi, ja sitten kun Tomppa palasi takaisin se lähti etenemään takajälkeen. Käskin sen kääntyä toiseen suuntaan, ja en jälkeen se lähtikin ajamaan oikein hyvällä intensiteetillä ja tarkasti. Kulmakin meni ihan nappiin, ja liina pysyi kireänä koko jäljen ajan. Keppejä oli kolme, esineitä kaksi ja lisäksi loppupalkkapurkki. Esineet löytyivät, kepeistä toinen sekä loppupalkka. Itse piti läteä jäljelle vielä kolmaskin kerta, kun jälki kulki valtavan kanttarelliesiintymän läpi eikä niitä ollut voinut pysähtyä poimimaan. 


Sunnuntaina lähdettiin harjoittelemaan keppien ilmaisua. Lauantain kepit olivat vähän hajustettuja, ja sunnuntaina ne laitettiin ensin vähäksi aikaa likapyykin joukkoon hajustumaan. Sunnuntain jälki kulki sahalta tien vierustaa pitkin, kulmia oli kaksi oikealle. Sähläsin vähän jo lähdössä kun kuvittelin jäljen alkavan aikaisemmin, ja eksyttiin heti alkuun. Palattiin takaisinpäin ja lähetin Tompan matkaan vasta kun näin itse merkin (juu, lähtöpaikka oli kyllä merkitty…)


Johtuiko alun sähläyksestä vai mistä, mutta alku jäljestä oli ihan ponnetonta. Eka keppi sai Tomskun piristymään, ja loppu jälki jatkettiin sitten taas ihan ookoosti, mitä nyt eka kulma meni melkein liinanmitan pitkäksi. 
Ekan kerran mietin matkalla vaijeria pidellessä että hanskat olisivat kivat – eli nyt alkaisi olla motivaatio kohdillaan! Toisessakin kulmassa Tomppa meni muutaman metrin kulmasta yli, mutta korjasi tosi hienosti ja nopeasti takaisin jäljelle. Keppejä oli kahdeksan, ja tällä kertaa niistä nousi viisi, joista oikeastaan vain kaksi ilmaistiin niin kuin piti. Muiden kohdalla jouduin muistuttamaan kun näin Tompan merkkkaavan ne. 


Pitänee alkaa pitämään nyt Tompalle keppisulkeisia, kun kerran itse jäljestys tuntuu maistuvan ja suht sujuvankin. Tällä meidän harjoittelumäärällä voi kyllä olla noihinkin suorituksiin oikein tyytyväinen, varsinkin kun sunnuntain jälki kulki vielä aika haastavassa maastossakin. 


* * *

Lauantai meni muilta osin töitä tehdessä, ja Tomppa sai tyytyä fillarilenkkiin ja sohvalla makoiluun loppupäivän. Ja kyllä onkin hankalaa kun on tottunut siihen että Tomsku ulkoilee pääsääntöisesti vapaana, ja nyt juoksuaikaan pitää koittaa sopeutua kulkemaan koira narunnokassa. 


Sunnuntaina käytiin jäljestyksen jälkeen hajustamassa Jokelaa, ja lisäksi tehtiin kotipihalla vähän keppejä ja noutojuttuja. Piti vielä kävellä kylälle tokoilemaankin, mutta siellähän olikin rantalentiskentän avajaiset menossa. Sunnuntaina kulmilla olikin siis toimintaa melkein koko vuoden edestä kun kuopillakin näkyi olevan VEPE-koe. Sepä olisikin näppärä harrastus jos kokeeseen voisi mennä kävellen! No ei nyt ehkä ihan Tomskun kanssa, mutta mistä sitä tietää vaikka sitten seuraavan karvakuonon kanssa tulisi tätäkin lajia kokeiltua…

 

Kätevä kepittelijä:





 

Vakavailmeistä poseerausta kotipihalla:







 

Sunnuntaina käytiin katsomassa miten paljon joki oli kuivunut kun Päijännetunnelin hanat oli suljettu. Tompan mielestä vedenpinta oli juuri sopivalla kahlauskorkeudella: