Eilen Tomppa sai tehdä elämänsä ekaa kertaa ihan ventovieraan jäljentekijän jälkeä. Hiukan huonossa jälkimaastossa sahan vieressä oltiin, ja jälki kulki vähän miten sattui maaston muotojen mukaan. Kulmia oli neljä, joista osa taisi olla kyllä enemmänkin kaaria. Keppejä kuusi ja loppupalkka, janaa kymmenisen metriä jäljelle ja ikää vain vartin verran.


Tomppa lähti hyvällä motivaatiolla etenemään janaa, ja kerrankin melkeinpä viivasuoraan. Tarkasti puoli metriä jälkeä taaksepäin ja lähti ajamaan oikein. Vaikka jälki oli tuore, Tomsku ajoi tarkasti ja varmasti melkein askel askelelta, ja teki tosi hyvät nopeat ilmaisut. Kulmat olivat hyvät, yksi keppi jäi matkalle. Tomppa olisi kuulemma tuon jäljen perusteella valmis jälkikisoihin saman tien.  


Sitten lähdettiin Sahan maastoista omalle takapihalle esineruudun puolikkaaseen. Tomppa teki myös ruudun ekana, ja edelleen ihan ekaa kertaa kokonaan vierailla esineillä. Esineitä oli kolme, ja ajatuksena oli nostaa niistä yksi tai kaksi motivaatiosta riippuen. Ei ollut tässäkään hommassa mitään moittimista, kaksi esinettä taisi nousta takarajalta alle minuutissa (välipalkkoineen päivineen). Tomppa tajusi pistää parastaan kun oli vieraita katsomassa. 


Tuli taas vähän epäuskottava olo kun olin pohjustanut Tompan luonneongelmia aika huolella, ja se olikin sitten taas avoin, sosiaalinen ja innokas tekemään hommia. 

* * *

Muutaman tunnin levon jälkeen kaahattiin vielä puoli tuntia myöhässä tokotreenivuorolle hallille, ja siellä Tomppa sitten näyttikin taas oikean (vai väärän?) karvansa. Hiukan siltä taisi olla puhti jo poissa, ja tehtiin lyhyt ja ytimekäs treenintapainen. Aloitettiin jäävillä (pl. maahanmeno jota se tarjoili silloinkin kun ei olisi tarvinnut), sitten vähän luoksetuloa ja pysäytystä. Jäävissä ei vielä huomannut että toisen puolen aksatreenit olisivat kovin haitanneet, mutta luoksetulossa se tuli häiriön suuntaan tosi hitaasti. Myös odottamaan jäämisessä oli vaikeuksia, varmaankin samasta syystä. Paikallamakuu meni hyvin (3 min. piilossa) kun P-nella oli Tompan turvana sillä välin kun itse olin vessassa piilossa, mutta sen jälkeinen istumisyritys meni ihan plörinäksi kun ei Tomppa vaan kyennyt jäämään yksin edes metrin päähän, vaan olisi taas halunnut pois hallista. Sitten kun vein sens einään  odottamaan siksi aikaa kun Taika demonstroi uusia oppejaan, se makoili aika tyynen näköisenä eikä näyttänyt juurikaan paineistuneelle. 


Pitääköhän oikeasti vielä miettiä tuota PK-puolta, siellä kun ei tarvitse maata rivistössä ja ympäristö taitaa olla muutenkin rauhallisempi kuin tokokokeissa… Saisikohan tuolle tehdyksi jotenkin ykkösluokan tottiksen?