Tiistaina kumpikin karvakuono pääsi pitkästä aikaa fyssarille. Kumpikaan ei ollut mahdottoman pahaan kuntoon päässyt – Selmalla oli lanneranka jumissa, ja Tompalla puolestaan rInta. Riina epäili että Tompan taannoinen kohtaaminen hirven kanssa olisikin päättynyt mojovaan eturintaan osuneeseen potkuun. Hyvinkin mahdollista kun Tomppa näytti episodin jälkeen niin tuskaiselle.

Kummankin jumitukset aukesivat kertahoidolla, joten Selman kanssa palataan asiaan joskus kesällä, ja Tompan kanssa vain jos se alkaa oirehtia. Selma nautti hoidosta ja rentoutui hyvin, mutta  varmuuden vuoksi se sai pötkötellä koppa päässä.


 

* * *

Illan hallivuorolla  ei sitten hoidon jälkeen oikein päästy tekemään sen kummempia agilityjuttuja, mutta saatiin kuitenkin taas koko tunti hyvinkin kulutettua.

Selma aloitti tottiksella, ja sen jälkeen oli Tompan vuoro tokoilla.Tomsku oli alkuun tosi riehakas ja innokas, tehtiin vähän noutoa 650 g kapulalla, leikittiin ja otettiin ruutu. Sitten vaan kävikin niin että kaiken riehakkuuden jälkeen Tomppa ahdistui yht' äkkiä niin että tahtoi vain pyrkiä koko ajan ulko-ovelle, eikä sitä siitä tilasta saatu palautumaan enää ollenkaan. Mitään syytä moiseen käytökseen ei keksitty.

Ehkä on parasta vaan unohtaa Tompan kanssa kaikki tavoitteellinen treenaaminen ja puuhataan vaan kotona mielenvirkistykseksi kaikkea mukavaa. Tomppa on taatusti tyytyväinen kun saa tehdä pitkiä lenkkejä, leikkiä Selman kanssa ja pötkötellä sohvalla ja kainalossa. Jos se iän myötä tasaantuu, niin palataan asiaan vaikka viiden vuoden päästä. 

Selma sai siis sitten vähän pidemmän treenipätkän kun kaveri luovutti kesken. Se aloitti ruudulla, jota tehtiin samaan tapaan kuin viimeksikin. Hyvinhän se sinne ruutuun menee, mutta milloinkohan se mahtaa hoksata että nauhoilla ja tötteröilläkin on joku merkitys..? Ihan lopuksi kokeiltiin pitkästä aikaa myös merkin kiertämistä, ja siinä se nyt ainakaan ei havainnut koko tötsää, vaikka juoksentelikin muuten ihan kivasti sinne ja takaisin.

Väliaika puuhattiin etupäässä puomin kontaktien parissa. Muutama palkkaus vahingossa lätkän päälle osumisesta sai aikaan sen että Selma ei enää välittänytkään katsoa missä lätkä on, ja puomin päällä odota-käskyllä tehdyt pysäytykset saivat siitä epävarman. Huoh. Aika monta yritystä tehtiin että saatiin pari onnistunuttakin suoritusta. Pitää jatkossa tsempata ja olla tarkkana että sitä ei palkkaa hutiloinnista, ja myös että se tottelee kertakäskyllä. Tällä kertaa taisi olla ensimmäisen kerran vähän enemmän oiretta kurittomuudesta.

Lopuksi otettiin pelkkää mutkaputkea narupallopalkalla, ja niin siihen taidetaankin helposti saada vauhtia ja intoa.

* * *
Sunnuntaina käytiin katsomassa Velmua ja velipoikia ekan kerran, saas nähdä kuka herroista meille sitten viikon päästä kotiutuu. Hui!

Haminan reissulla tehtiin myös pieni kävelylenkki bastionin ympäri hyytävässä kelissä.

Iso-Tomppa ja pikku-Tomppa ja hieno kontakti:

 

Raatihuoneen rappusille pysähdyttiin tekemään pieni targettiharjoitus.
Aika hienostunut treenipaikka: