Sunnuntaina ehdittiin puuhailla koirien kanssa pareittain niin, että pennut saivat tehdä omat puuhansa, ja isot korat pääsivät kaksistaan kävelylenkille, pyöräilemään ja uimaan. Selman kanssa tehtiin lisäksi vähän keppejä, kaukoja ja kiertämistä (ilman mainittavampaa edistystä kylläkin).


Velmu ja Peippo pääsivät aamupäivällä kaupunkiretkelle Riihimäkeen. Peippo poikkesi yksinään ensin hetkeksi erämessuille Velmun jäädessä odottelemaan ulkopuolelle. Paljon siellä oli kaikkea jännää, mutta myös mukavia ihmisiä jotka pysähtyivät rapsuttamaan ja antamaan namia. Pelottavissa paikoissakin Peippo kykeni leikkimään Tompan ketunkarvalelulla.


Messuilta jatkettiin Matkakeskukselle kokeilemaan liukkaita pintoja, narisevia rappusia ja hissiä. Eipä näissä mitään, toistaiseksi ainakin Peippo on oikein alustavarma. 


Rautatieasemalla sen sijaan oli Peipposen mielestä hiukan vaarallista, kun yhtä aikaa olisi pitänyt sulattaa laiturille saapuva juna, rähisevä vieras koira ja matkalaukkua kovaäänisesti perässään vetävä heppu. Tästäkin selvittiin kuitenkin lempilelua retuuttamalla, ja loput junat sivuutettiinkin jo olankohautuksella. Kovat äänet näköjään hiukan jännittävät vielä, mutta eiköhän se ajallaan mene ohi. 


Illalla käytiin vielä pentujen kanssa joella, jossa Peippo lähti ensimmäistä kertaa uiskentelemaan lelun perässä. Se ui hyvällä tekniikalla niin kauan kunnes huomasi olevansa uimasillaan.  Sen jälkeen menikin vähän räpiköinniksi. Vaan eiköhän tuosta nopeasti varsinainen vesipeto tule!

Kotimatkalla poikettiin vielä haukkumaan hiukan kylän mulleja, ja sitten päivä olikin jo täynnä.


Täytynee keskittyä Peipon sosiaalistamisessa nyt etenkin toisiin eläimiin sekä koviin ääniin. Mitkään pelotukset eivät kuitenkaan jää Peippoa vaivaamaan, vaan kun tilanne on ohi tai se tottuu siihen, se jatkaa touhujaan häntä pystyssä. Ja iloinen pentu se on! Jos se kykenisi, niin se menisi taatusti solmuun kehuista ja rapsutuksista. 

 

 

 

Mukavat tädit pysähtelivät rapsuttamaan ja antamaan namia:



 Matkakeskuksessa kuljettiin pieni pätkä rappusia:

 

Iltalenkillä joenrannassa:

 

Ei huimaa!:

 

 

Selma sai takapihalle kunnolliset vinokepit:

 
Vauhdin hurmaa isojen koirien kanssa,
12 kilometriä oli lämpimässä ilmassa kummallekin ihan tarpeeksi: